Sve što treba da znate o PRP tretmanu Kose

PRP tretman kose, odnosno Platelet Rich Plasma tretman, jedan je od najnovijih, potpuno bezbednih i veoma efikasnih načina za poboljšanje rasta i kvaliteta kose. 
 
PRP je veoma brzo postao jedan od najpopularnijih metoda za obnavljanje kose u oblasti estetske medicine, upravo zbog svog potpuno bezbednog i bezbolnog procesa koji daje vidljive rezultate veoma brzo. 
 

Kada se koristi?
 
Tretman se koristi u situacijama kada je kosa proređena, dlaka suva i beživotna, kada kosa pojačano opada. Posle ove procedure, kosa počinje da se obnavlja, postaje gušća, a dlaka kvalitetnija.
 
Kontraindikacije su veoma retke, neželjenih efekata nema, a sama procedura je minimalno invazivna.
 

Kako izgleda procedura?
 
Procedura se sastoji od uzimanja krvi pacijenta, koja se zatim stavlja u specijalan aparat za centrifugu, pomoću kojeg se crvena krvna zrnca na taj način odvajaju od plazme.
 
Plazma sadrži bela krvna zrnca i puna je trombocita (platelet), koji su bogati faktorima rasta. Trombociti su ti koji imaju ulogu prenosioca podataka i stimulišu aktivnost folikula dlake te na taj način podstiču njen rast. 
 
Plazma, koja je bogata trombocitima se zatim ubrizgava u kožu kosmatog dela glave kojoj je potreban tretman. Na ovaj način tretirano tkivo postje bolje prokrvljeno, hidrirano počinje da se regeneriše, i posle 7-70 dana podstiče stvaranje novih folikula dlake, i obnavljanje postojećih. 
 
Sam proces aplikovanja plazme, obavlja se pod lokalnom anestezijom, te nije neprijatan, i ne traje dugo. Tretman se, u dogovoru sa vašim lekarom, ponavlja nekoliko puta u određenim vremenskim razmacima.
 

Da li je PRP tretman siguran?
 
Kontraindikacije za ovu proceduru su retke i o njima ćete takođe razgovarati sa vašim lekarom. Tretman je potpuno siguran, te neželjenih efekata praktično i nema. Koristi se sopstvena krvna plazma, tako da nema nikakvih rizika od alergiskih i imunoloških reakcija. Za apliciranje plazme u kožu, koriste se mikro iglice, što smanjuje neprijatnost za kožu glave na najmanju moguću meru.
 

Ko su idealni kandidati?
 
PRP metoda se pokazala kao efikasna kod oba pola, tako da su kandidati za ovu metodu svi koji žele da pojačaju kvalitet i gustinu svoje kose. 
 
Metoda se može se bezbedno koristiti bez straha od alergija ili neželjenih efekata. Postupak je prirodan, zato što se koriste sopstvene ćelije, te bilo kakvih rizika praktično nema. 
 

Za sva dodatna pitanja stojimo vam na raspolaganju. Vaša MBC klinika.