Hijaluronski fileri

Fileri

Fileri su različiti prirodni sastojci, koji se putem procedure injekcionih ubrizgavanja aplikuju potkožno ili direktno u kožu.
Direktnim ubrizgavanjem podmlađujemo tretirano područje, smanjujemo dubinu bora ili ih u potpunosti korigujemo.
Ubrizgavanjem medicinskih proizvoda (filera) u kožu, dobija se volumen kojim menjamo konture lica, čineći ga mlađim.

Hijaluronski fileri

Hijaluron je supstanca prisutna u vezivnom tkivu kože i izuzetno važna za njenu hidrataciju (vezuje molekule vode) i elastičnost. Sa godinama, količina ove supstance se postepeno smanjuje što dovodi do isušivanja, opuštanja kože i stvaranja bora. Zahvaljujući hijaluronskim preparatima nadoknađujemo ovaj gubitak.
Hijaluronski preparati dobili su dozvolu za upotrebu u plastičnoj hirurgiji 2003. godine. Posle brojnih kliničkih studija, potvrdili su svoj kvalitet i delotvornost. Uspešno se koriste više od jedne decenije.
Hijaluronski fileri su prirodni gelovi koji sadrže hijaluronsku kiselinu za injekciono ubrizgavanje u potkožno tkivo ili u kožu.

Indikacije:

  • korekcije bora
  • korekcija volumena lica
  • isticanje jagodica
  • isticanje kontura i povećanje volumena usana
  • popunjavanje ožiljaka od akni ili trauma

U zavisnosti od efekata koje želimo da postignemo, koriste se određeni preparati iz niza različitih i mnogobrojnih.
Aplikovanje i količina određenih preparata, zavise od procene plastičnog hirurga. Pre tretmana, na osnovu pitanja i odgovora na temu medicinske istorije, lekar uspostavlja dijagnozu. Procedura traje 20 do 30 minuta i izvodi se u lokalnoj anesteziji u osetljivim regijama.

Rezultati su vidljivi odmah nakon procedure. Trajanje efekata uslovljeno je vrstom korišćenih preparata, a najčešće je do 12 meseci. Redovnim ubrizgavanjem, potrebna količina preparata se smanjuje a period trajanja efekata se produžava.

 

Iskustvo, znanje i stručnost za dobar izgled i zdravlje.
Vaš MBC