Transplantacija kose

 

Transplantacija kose ili restauracija je hirurška metoda koja omogućava premeštanje folikula kose sa davajuće - donor regije u regiju bez kose, ili gde je kosa proređena, to je primajuća - recipijentna regija.

Koristi se za tretman različitih oblika i stepena permanentnog gubitka kose kod osoba oba pola.

Najčešća indikacija je androgenetska alopecia (AGA) za tretman muškog tipa ćelavosti (male pattern baldness), ali se može koristiti kod gubitka kose kod žena, zatim za rekonstrukciju obrva, trepavica, brade, pokrivanje ožiljaka i dr.

Odakle se uzima kosa za transplantaciju?

Sigurna donor regija

Dr. Walter Unger je 1994. nakon opsežnog istraživanja odredio zonu u kojoj preko 80 procenata muškaraca starijih od 80 godina ima zdravu kosu.
Pri transplantaciji kose treba koristiti samo sigurnu donor regiju. To je zona u kojoj folikuli kose generalno ostaju do kraja života. To su potiljačna i bočne regije poglavine. Neosetljivost ove regije na hormonski uticaj je razlog da je presadjivanje kose uopste i moguće .....

Hirurška restauracija kose prošla je dug put od svog nastanka. Preko bolnih, invazivnih operacija koje su ostavljale velike ožiljke i rezultirale neprirodnim izgledom, do sadašnjih dana, mnogo komfornijih procedura i neuporedivo boljih rezultata. U poslednjoj deceniji učinjen je veliki korak napred u obliku Follicular Unit Extraction - FUE procedure transplantacije kose i jos naprednije FUE PRECISE METODE, koja u rukama iskusnog hirurga ne ostavlja primetne tragove intervencije.

Nakon više od 2000 prezadovoljnih pacijenata i decenijskog iskustva, dr Balković je usavršila FUE metodu u FUE PRECISE proceduru kojom postiže vrhunske rezultate na zadovoljstvo mnogobrojnih klijenata.  Pročitajte više...

 

 
 
MBC - MEDICAL BEAUTY CENTER je specijalistička ordinacija za plastičnu i rekostruktivnu hirurgiju i prva klinika na ovim prostorima specijalizovana za transplantaciju kose, registrovana od 30. marta 2008 godine.
 
MBC od 2017 godine poseduje i Sertifikat Ministarstva zdravlja Republike Srbije, kao potvrdu ispunjenja najviših standarda u svojoj praksi i postigunutih zavidnih rezultata u regionu. Sertifikati su podeljeni u okviru Projekta razvoja i promocije zdravstvenog turizma u Srbiji i trebaju da posluže kao preporuka pacijentima - zdravstvenim turistima, da će dobiti kvalitetnu, efikasnu uslugu na svetskom nivou u sertifikovanim praksama.
 
Detaljni podaci na stranici Agencije za privredne registre
 
Matični broj: 61352015 PIB: 105485833