Transplantacija obrva Fue Precise metodom

Rekonstrukcija obrva

Za razliku od gubitka kose, gubitak obrva nije prirodan proces koji se dešava velikom broju populacije, te svakako nije ni estetski prihvatljiv.

Izuzetno je važno da imate prave dlačice u obrvama, jedino takve obrve izgledaju prirodno. Ovom minimalno invazivnom hirurškom metodom možete trajno rešiti problem delimičnog ili totalnog gubitka obrva.

Obrve su okvir za naše oči i umnogome utiču na ekspresiju lica i izražavanje emocija.

Gubitak obrva može nastati kao rezultat mnogih bolesti, alopecie areate, opekotina, tetovaža, infekcija, čestog čupanja, a može postojati i tendencija istanjenja i gubitka tokom starenja. Postoje i stanja kada se osoba rađa bez obrva.

Restauracija obrva ima mnoge specifičnosti u odnosu na hiruršku restauraciju kose.
Obrve rastu skoro paralelno sa površinom kože. Njihov pravac rasta se značajno menja u zavisnosti od njihovog dela, npr. u delu najbližem nosu su skoro vertikalno postavljene i rastu u pravcu nagore, u unutrašnjoj polovini obrazac rasta najviše podseća na riblju kost, da bi se u spoljašnjoj polovini obrve izravnale i rasle skoro horizontalno. Uvek rastu pojedinačno, a ne u grupicama kao kod kose. Ciklus rasta obrva je veoma kratak, oko 4 meseca, dok je ciklus rasta kose 3-5 godina.

Tehnika restauracije obrva zahteva maksimalnu preciznost i detaljno planiranje.
Biramo dlake iz regije koja se najviše slaže po obliku, deblljini, pravcu rasta i boji sa postojećim obrvama. Ne skraćujemo ih na 2mm, već ih ostavljamo duže da bi se ispratio pravac i da bi se bolje uklopile. Isključivo uzimamo pojedinačne folikule dlaka. Plasiramo ih što paralelnije u odnosu na kožu.
Pri plasiranju se pazi na pravac i dizajn u zavisnosti od dela obrve.

Nega: trimovanje je obavezno, jer transplantirana dlaka raste brže i duže, ali sa vremenom i trimovanje je ređe, jer se i rast ovih dlaka usporava.

 

Iskustvo, znanje i stručnost za dobar izgled i zdravlje.
Vaš MBC