Šta PRP tretman Lica podrazumeva

PRP tretman lica, kao način za podmlađivanje kože lica, veoma je popularna metoda u svetu, a sve više i kod nas. Mnogobrojna iskusta zadovoljnih pacijenata i velika potražnja PRP tretmana u našoj klinici, samo potvrđuju efikasnost ove metode.
 

Šta je PRP tretman lica?
 
PRP tretman -Platalet-rich Plasma- tretman je procedura obnavljanja ćelija kože lice, koja koristi sopstvene maticne ćelije iz krvne plazme pacijenta. 
 
Korišćenje matičnih (stem) ćelija kako bi se stimulisala proizvodnja novih ćelija, proteklih godina je dostigla svoj vrhunac u polju estetske medicine. U poslednje vreme, tehnologija je napredovala, i sada je još lakše koristiti sopstvene matične  ćelije kako bismo ’vratili vreme unazad’ i dostigli mlađi i svežiji izgled.
 
PRP, poznat i kao „vampirski fejslifting“, može se koristiti za smanjenje do potpunog uklanjanja bora na licu, kao što su sitne bore oko očiju, usana, na dekolteu i vratu, uklanjanje ožiljaka od akni i drugo. 
 

Kako izgleda procedura?
 
Sama procedura je sledeća: Posle pregleda i konsultacije sa vašim lekarom, uzima se krv iz vene. Zatim se ta krv centrifugira u specijalnoj mašini, koja odvaja plazmu bogatu trombocitima od crvenih krvnih zrnaca. Ta plazma, bogata trombocitima i faktorima rasta, se ubrizgava u određene delove kože, te stimuliše proizvodnju kolagena, regeneraciju i podmlađivanje kože. Tako se koži vraća prirodna svežina i elastičnost.
  

Koje su prednosti ovog postupka?
 
Prednosti ovog postupka su to što je potpuno prirodan, te neželjenih efekata i kontaindikacija praktično nema, ili su svedene na minimum. Alergijskih reakcija takođe nema, a postupak traje relativno kratko.
 
Rezultati su vidljivi već posle prvog tretmana. Prema iskustvima naših mnogobrojnih pacijenata proteklih godina, intervencija je bezbolna, i daje sjajne rezultate, naručito kod predela oko očiju. Tretman se po potrebi ponavlja uz dogovor i konsultacije sa lekarom.
 

Za konsultacije ili dodatna pitanja, slobodno se obratite našem posvećenom timu. Vaša MBC klinika.