PRP terapija lica

PRP terapija lica

(Platelet Rich Plasma - plazma bogata trombocitima)

Platelet Rich Plasma (plazma bogata trombocitima) terapija, poznata kao ‘vampirski fejslifting’ je metoda koja se u svetu, a sve više i kod nas koristi u svrhu podmlađivanja.

Na početku treba napomenuti da PRP th ne treba poistovetiti sa hirurškim zahvatima, već kao minimalno inavazivni način revitalizacije kože, sa ciljem da lako, uspešno i što duže sačuvamo jedrinu i povratimo blistavost kože.

Za šta se koristi?

Ovo je odličan izbor terapije za smanjenje problema bora oko očiju, smejalica, vrata, dekoltea, nazolabijalnih linija, šaka, obraza i srednjeg dela lica, ožiljaka od akni…

Kako se izvodi?

U celom postupku bitno je odrediti stanje kože, koje se razlikuje od osobe do osobe, kako bi se primenila pravilna terapija i postigli najbolji mogući rezultati.

Izvodi se tako što se koža prvo dobro očisti i pripremi, zatim se nanosi lokalni anestetik u regiju koju želimo da tretiramo. Potom se uzme venska krv klijenta i iz nje se izdvoji plazma bogata trombocitima pomoću centrifuge. Nakon delovanja anestetske kreme, PRP se ubrizgava u željenu regiju.

Postupak sve ukupno traje oko sat vremena, u zavisnosti od toga koje se sve regije tretiraju, dok broj tretmana zavisi od stanja kože. Obično se preporučuju 3 u razmaku od 4-6 nedelja, dok se dobijeni rezultati mogu održavati na svakih 6-12 meseci.

Da li se mogu javiti neželjeni efekti?

Pojavljivanje neželjenih efekata je minimalno. Moguće je crvenilo, blag do umeren otok, manje modrice, koje se povlače u kratkom periodu.

Da li postoje neke kontraindikacije?

Kontraindikacije su vrlo retke: neki oblici poremećaja zgrušavanja krvi, antikoagulantna terapija, osobe sa kožnim infekcijama, teškim poremećajima metabolizma, slabo zarastanje rana, trombocitopenije i sl.

Kada možemo očekivati rezultate?

Rezultati su odmah vidljivi, a maksimalne rezultate očekujemo počevši od 8. nedelje, sa postepenim napredovanjem narednih meseci u vidu sve većeg poboljšanja teksture i tonusa kože.

Rezultati su dugotrajni, obično 18 meseci sa kontinuiranim, preporučenim održavanjem postignutih efekata.

 

Iskustvo, znanje i stručnost za dobar izgled i zdravlje.
Vaš MBC