Pitanja i odgovori

Kada je idealno vreme da se radi procedura transplantacije kose? Da li se može raditi tokom leta?

Poštovani, sama procedura se može raditi u bilo koje doba godine. Međutim, nije poželjno izlagati deo glave na kome je transplantacija urađena jakom suncu bar mesec dana nakon intervencije. Prema tome, ukoliko se odlučite da to bude leti, nikako nemojte direktno sunčati tu regiju, već je zaštitite kapom ili suncobranom.

Da li je neophodno da se šišam zbog procedure?

Poštovani, to svakako zavisi od broja dlaka koji je planiran da se uzme, regije gde se plasiraju, kao i vaše frizure. Ono što vam mogu reći jeste da je za procedure većeg obima šišanje neophodno.

Koliki je maksimalni broj dlaka koji može da se uzme tokom jedne intervencije?

Kod prosečne donor regije obično može da se uzme oko 3.000 dlaka. Naravno, ako je potrebno, može se ići i na 4-5.000 u toku jednog dana. To zavisi od veštine doktora, ali u velikoj meri i od gustine i kvaliteta dlaka donor regije, kao i od drugih faktora kao sto su krvarenje, kvalitet kože, broja ranijih procedura, koliko pacijent sarađuje i sl. Nekada se mogu raditi procedure i iz dva dana, ako je pacijentu tako komfornije. Svakako, procena i dogovor o broju dlaka koji se uzimaju znaće se nakon pažljivog pregleda.

Mom drugu ste radili uzimanje dlaka sa brade da mu "napravite" obrve i super izgledaju! Moja devojka se stalno žali što je užasno istanjila obrve. Da li biste joj preporučili proceduru i odakle biste njoj stavili obrve?
Unapred hvala na odgovoru.

Drago mi je zbog druga. Što se vaše devojke tiče, prvo moramo videti kakve su joj obrve i oceniti kvalitet dlake po boji i debljini. Na osnovu toga potom biramo dlake, najčešće sa zadnjeg dela poglavine jer se one najviše slažu po izgledu sa dlakama u regiji obrva.